Home
Vorige wereldwonder   Volgende wereldwonder
40
  Venetie
Licentie: de:Benutzer:Erlenmayr

Venetie (Italie)

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië. Het is hoofdstad van de regio Veneto en van de provincie Venetië en heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. In november 1966 werden Florence en Venetië geteisterd door ongekende overstromingen, die veel schade toebrachten aan de talloze, unieke kunstschatten. UNESCO deed een dringend beroep aan de lidstaten om particuliere comités op te richten, die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de hoogst noodzakelijke restauraties van de beschadigde kunstwerken. 
Videos Videos (156)   Google Maps Google Maps   Ervaringen Ervaringen (5)   Toevoegen Toevoegen
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (156) -
 
 
Google Maps
 
Ervaringen, reisverslagen, tips en opmerkingen
Om een ervaring te kunnen delen dien je een account te hebben. Klik hier om een account te maken of in te loggen.

Ervaringen (5)

16 jaar toen en met een stel Italianen heb ik Venetie gezien als geen ander denk ik, wat een prachtige stad  
Img Monique Van Vlierberghe
06-07-2007, 18:24
 
1977... Logeerden in Lido di Jesolo voor een strandvacantie. Natuurlijk deden wij een daguitstap naar Venetië. Eerst met de auto naar Punta Sabione, vandaar met de boot (ik denk dat het een ferry was) naar Venetië, die aanlegde aan het San Marcoplein.
Het was mooi weer, dat het bezoek aan de stad nog prettiger maakte, we waren samen met onze zoon Mike en een bevriend koppel met hun dochtertje. San Marco bezocht, ik mocht niet binnen zonder mijn schouders te bedekken... wandelden naar de "Pont des soupires", de "Pont de Rialto" en natuurlijk hebben wij met ons zessen een gondel genomen (was tamelijk kostelijk, maar niet gelaten))waar wij langs de vele kanalen de stad hebben kunnen bezichtigen. De gondelier vroeg of hij mocht zingen, dan moesten we nog bijbetalen, we hebben heel erg genoten zonder dat zingen. De kinderen vonden het SUPER, maar wij ook.
 
Img Gilberte De Smet
01-03-2010, 17:43
 
Ich möchte hier mehrmals werden!!!!!!!!!  
Img Marta Laszlo
05-08-2010, 15:15
 
una ciudad exótica, para ir más de una vez, perderse por sus calles sin problemas porque siempre se llega al punto de partida, nadie sabe cómo pero es así
los rinconcitos son lo más, encontrar una trattoria en algún sitio alejado puede ser una experiencia única
en la época de carnaval todo es glamoroso
recomiendo en la Piazza de San Marco solo tomar un capuccino o un café, lo demás es carísimo e inútil, con algo sencillo se pueden sentir reyes sentados en esos cafés!
 
Img Marite Frau
27-09-2010, 03:32
 
Wat een schitterende stad. Veel water,gondels, taxiboten,geweldig. San Marcoplein heel bijzonder,met vele leuke winkels.
Kom hier zeker nog eens terug!
 
Img Peter Bitter
25-03-2013, 00:17