Home
Vorige wereldwonder   Volgende wereldwonder
71
  Shwedagon Pagoda
Licentie: Ralf-André Lettau

Shwedagon Pagoda (Myanmar)

De Schwedagon Pagoda is de grootste tempel in Myanmar. Deze kegelvormige pagoda bevindt zich in Rangoon, bovenop de Singuttara heuvel in een buitenwijk. Het is 98 meter hoog en bedekt met meer dan 50000 kilo bladgoud en met duizenden kostbare edelstenen. Men zegt, dat de pagode daardoor een bijzondere gloed heeft. Volgens de overlevering worden in de pagode acht haren van de laatste Boeddha bewaard, tezamen met relikwieën van drie voorgaande incarnaties van Boeddha. 
Videos Videos (16)   Google Maps Google Maps   Ervaringen Ervaringen (3)   Toevoegen Toevoegen
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (16) -
 
 
Google Maps
 
Ervaringen, reisverslagen, tips en opmerkingen
Om een ervaring te kunnen delen dien je een account te hebben. Klik hier om een account te maken of in te loggen.

Ervaringen (3)

Ondanks het vele volk kwam ik daar echt tot rust. Blootsvoets op de warme stenen en manoeuvrerend tussen de vele muizen strontjes ging de bezoekers van pagode tot pagode en van Boeddhabeeld tot Boeddhabeeld.  
Img Gert Gimbrère
01-12-2008, 15:25
 
Sorry, ik bedoelde natuurlijk duiven strontjes.  
Img Gert Gimbrère
20-01-2009, 14:27
 
Een waar wereldwonder. Onbegrijpelijk dat dit niet op de officiële lijst staat! De Pagoda staat er nog en is niet een 'wonder' gebaseerd op fabels. De Pagoda is een unieke 'Place of Respect' waar Boeddhisten hun respect komen betuigen, zonder aanbidding. Heerlijk om de Burmezen lekker rond te lopen en hun religieuze activiteiten te zien verrichten, naast ook sociale contacten te hebben. Een dagelijkse schoonmaakploeg houdt het complex schoon, wat gezien de open lucht en de duizenden bezoekers per dag niet alleen nodig is, maar ook een heel karwei. Vooral als je tijd hebt om 's avonds te gaan een prachtige belevenis. Ook de maandelijkse vollemaan dagen (vooral april/mei) zijn een unieke belevenis. Om nooit te vergeten. We kijken verlangend uit snel weer te gaan!  
Img Natha Kundala
04-04-2012, 18:49