Home
Vorige wereldwonder   Volgende wereldwonder
92
  Nationaal Park Yosemite
Licentie: Ba'Gamnan

Nationaal Park Yosemite (Verenigde Staten)

Het Nationaal park Yosemite is een nationaal park in Californië, zo'n 250 kilometer ten oosten van San Francisco in het midden van de Sierra Nevada. Mede dankzij de inzet van John Muir is het al sinds 1 oktober 1890 een nationaal park. Yosemite is door de jaren heen gegroeid tot zijn huidige omvang van 3080,73 km². Het park staat bekend om zijn hoge watervallen, mammoetbomen, alpenweiden en wilde rivieren. 
Videos Videos (711)   Google Maps Google Maps   Ervaringen Ervaringen (3)   Toevoegen Toevoegen
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (711) -
 
 
Google Maps
 
Ervaringen, reisverslagen, tips en opmerkingen
Om een ervaring te kunnen delen dien je een account te hebben. Klik hier om een account te maken of in te loggen.

Ervaringen (3)

The first time I went to USA I had the pleasure to visit Yosemite. It is wonderful. It was the most beautiful place I've stayed. We went there in a big group of students and we had the opportunity to visit all the park. We did a track in a big mountain and it was marvelous. We saw bears, squirrels, blue birds and many others beautifull animals. It was really fantastic and I hope to be there again with my childs.  
Img Mariangela Fragao
07-11-2007, 14:54
 
wat een geweldig groot natuurpark wij hebben een rondreis gemaakt van 3 weken in west amerika en dit was zeker 1 van de hoogte punten wij zijn aan de oost kant over de tioga pass t park binnen gereden +- 3000m hoogte en wat een schitterend gezicht de rotsen hebben een mooie witte kleur en in juli (want toen waren wij er) lag er op de toppen nog sneeuw terwijl t gewoon rond de 30graden was maar t park zelf is zo groot je kan er wel een week verblijven wij moesten helaas weer verder maar we hebben er toch nog zo'n 4 uur gereden en gelopen t park met z'n bergen dalen grote rotsen als el capitein watervallen als bridle shower is t echt de moeite waard als je daar bent  
Img richardmarivon van dijk
01-03-2009, 12:49
 
Dit was een vakantie in maart 2005.
Vervolgens op weg naar Yosemite, op de weg daar naartoe stond een auto met laadbak vol met sinaasappels en aardbeien, overheerlijk en bijna voor niets! De grootste bomen konden alleen bekeken worden, na een wandeling door de sneeuw, van een half uur.
Toen wij Yosemite weer uitreden kon dat via de zuidelijke "uitgang", voor ons was dat een geweldig bericht want we gingen uit van sneeuwbanden, die niet waren toegestaan door verhuurbedrijf Alamo, dus dat zou omrijden hebben betekend.
Wij hebben in Fresno bij motel6 geslapen en omdat wij 3 kamers nodig hadden, konden wij onderhandelen, met succes, over de prijs.
 
Img Marianne van Trigt
26-03-2009, 11:38