Home
Vorige wereldwonder   Volgende wereldwonder
75
  Le Mont-Saint-Michel
Licentie: Eric Pouhier

Le Mont-Saint-Michel (Frankrijk)

Le Mont-Saint-Michel is de gemeente op het eilandje Mont Saint-Michel (dit laatste wordt geschreven zonder lidwoord en zonder streepje na Mont). De gemeente maakt deel uit van het departement Manche; er zijn 43 inwoners. 
Videos Videos (19)   Google Maps Google Maps   Ervaringen Ervaringen (4)   Toevoegen Toevoegen
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (19) -
 
 
Google Maps
 
Ervaringen, reisverslagen, tips en opmerkingen
Om een ervaring te kunnen delen dien je een account te hebben. Klik hier om een account te maken of in te loggen.

Ervaringen (4)

Een bedevaartsoord voor motorijders. Tijdens het toeristisch hoogseizoen is het wel wringen en drummen in de smalle straatjes en om helemaal boven te raken moet je wel over een goede fysiek beschikken.  
Img jean-pierre "JP" van weyenbergh
23-04-2009, 16:35
 
I was able to visit this landmark back in 1997 and was amazed at the architecture and how it was built on the mont. WOW! is all I can say, it was an experience I treasure.  
Img Loyda Hernandez
18-04-2010, 22:06
 
Ook dààr zijn we al diverse malen geweest. Nù is het wel al enkele jaren geleden. Destijds moesten we onze auto parkeren op het zand en maken dat we weg waren tegen dat het hoog water was. Ik weet niet of daar nu verandering is in gekomen. Er was altijd veel volk, de trappen op en/of de trappen af...  
Img Gilberte De Smet
27-07-2010, 11:57
 
Daar zijn we al diverse malen geweest. het is nu wel van 2044 geleden. Destijds moesten we onze wagen op het zand parkeren en maken dat we weg waren tegen dat het hoog water was. Ik heb gehoord dat de dijkweg zal worden afgebroken en gedeeltelijk heraangelegd . De laatste kilometer zal worden overbrugd met een passerelle waaronder permanent water zal stromen. Gedaan dus om met auto of touringcar tot aan de voet van de granietrots te rijden.
 
Img Hubert Malfroidt
01-12-2012, 18:48