Home
Vorige wereldwonder   Volgende wereldwonder
44
  Kathmandu-vallei
Licentie: Ulrich Egert

Kathmandu-vallei (Nepal)

De Kathmandu-vallei is een streek in Nepal rond de hoofdstad Kathmandu. Andere belangrijke plaatsen in de vallei zijn Patan en Bhaktapur. De Kathmandu-vallei herbergt minstens 130 monumenten, inclusief hindoeistische en boeddhistische pelgrimsplaatsen. De Kathmandu-vallei is een Werelderfgoed sinds 1979. De zeven monumenten met name opgenomen in de Werelderfgoedlijst zijn: Kathmandu's Durbar Square, Patans Durbar Square, Bhaktapurs Durbar Square, Changu Narayan Swayambhunath Stupa, Bouddhanath Stupa en Pashupatinath tempel. 
Videos Videos (317)   Google Maps Google Maps   Ervaringen Ervaringen (4)   Toevoegen Toevoegen
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (317) -
 
 
Google Maps
 
Ervaringen, reisverslagen, tips en opmerkingen
Om een ervaring te kunnen delen dien je een account te hebben. Klik hier om een account te maken of in te loggen.

Ervaringen (4)

een prachtig mooi land, vooral chitwan. wil terug!!  
Img ien berkhout
02-09-2007, 18:43
 
What to say? Kathmandu is my place on Earth! Magical and beautiful! Anything can happen there. I was there two times and im planning to go back!  
Img Isa Moris
18-06-2008, 19:11
 
Prachtig en vol sfeer. Indruk maakte alles, maar zeker de levende godin (een jong meisje - incarnatie van Paravati) in de Kumaratetempel te Patan.Ook een lijkverbranding te Pashupatemath was voor ons een belevenis.

Het moet me van het hart dat bij bepaalde video's een 'brullende' muziek is toegevoegd die minder past bij de beelden.
 
Img Gert Gimbrère
11-12-2008, 15:55
 
Nadat we een tussenstop hadden gemaakt in Delhi kwamen we aan in Kathmandu. Van anderen hoor ik, dat ze Kathmandu druk vinden, wij vonden het een verademing. Rustig, vriendelijke mensen, je kunt er ongestoord rondlopen, we voelden ons jaren terug in de tijd. Durbar Square is heel erg mooi. Daar raakten we aan de praat met een Nepalese jongen. Hij heeft ons de volgende dag meegenomen naar wat tempels die minder op loopafstand van ons hotelletje lagen. Met de bus bezochten we een hindoeistisch tempelcomplex en een boedistische tempel. Daarna nam hij ons mee naar zijn huis. Hele bijzondere ontmoeting!
Daarna vertrokken we voor onze verdere rondreis door Nepal (een 11-daagse trekking in het Annapurna-gebergte en een paar dagen Chitwan). De laatste dag vanuit Kathmandu zijn we met een ontzettend rammelende tram naar Bhaktapur geweest. Ook dat lijkt een groot historisch openluchtmuseum.
Misschien wel het mooiste land waar ik ben geweest.
 
Img Elly van L
15-02-2010, 15:16