Home
Vorige wereldwonder   Volgende wereldwonder
65
  Aboe Simbel
Licentie: Przemyslaw Idzkiewicz

Aboe Simbel (Egypte)

Het archeologische complex Aboe Simbel bestaat uit twee enorme stenen Egyptische tempels in het zuiden van Egypte op de westelijke oever van het Nassermeer. De vallei, die bekend staat als de Nubische Monumenten, loopt van Aboe Simbel tot Philae en staat op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO. De twee tempels werden uit de bergwand gehakt door Ramses II in de 13e eeuw v. Chr. om zijn Nubische buren onder de indruk te brengen en om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren. 
Videos Videos (32)   Google Maps Google Maps   Ervaringen Ervaringen (3)   Toevoegen Toevoegen
 
   
Wikipedia Wikipedia (UK)
Wikipedia Wikipedia (NL)
Google Earth KMZ Google Earth (.kmz)
   
   
   
 
Videos (32) -
 
 
Google Maps
 
Ervaringen, reisverslagen, tips en opmerkingen
Om een ervaring te kunnen delen dien je een account te hebben. Klik hier om een account te maken of in te loggen.

Ervaringen (3)

Wij hebben deze prachtige tempel bezocht in 2005, en waren zeer onder de indruk, niet allen van de tempel op zich zelf, maar ook dat men dit enorm complex heeft kunnen verplaatsen om het te bewaren voor iedereen .  
Img Pauwels Ferdi
18-09-2007, 09:23
 
Natuurlijk is Aboe Simbel een must voor elke Egypte bezoeker. Als ik een land bezocht was het steeds de geschiedenis die me het meest interesseerde. Technische hoogstandjes lieten me nogal koud. Toen ik de ruimte tussen de verplaatste tempel en de overkoepeling zag moest ik m'n stelling herzien. Hoed af voor de ingenieurs die dit presteerden.  
Img Gert Gimbrère
02-12-2008, 15:08
 
With my good friend Franco, we had the pleasure to visit these sites the year 2006. Just a great experience. Egypt is a great place. Not to be missed.  
Img Teresio Lorenzo Baldocchi
01-07-2010, 22:28